Classic Mini's
×
 x 

Winkelwagen is leeg

Categorieen

21-02-2020:

 

Geachte klant,

in verband met carnaval zijn wij gesloten op:
Zaterdag 22 februari , Maandag 24 februari en Dinsdag 25 februari aanstaande.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ethanol in uw classic Mini:

De traditionele brandstofnamen waar iedereen aan gewend is, zijn deze maand gewijzigd.

In de hele Europese Unie en andere landen worden nieuwe uniforme brandstofsymbolen geïntroduceerd, zoals E5 en E10 voor benzine.

Bij de benzine zijn er de varianten E5, E10 en E85.

De letter E verwijst naar ethanol en het cijfer naar het percentage ethanol dat de motor van het voertuig accepteert. E5 houdt dus in dat deze benzine maximaal 5% ethanol bevat; E10 benzine ondersteunt tot 10% ethanol; E85 benzine tot 85% ethanol.

  • Euro 95 heet voortaan E10.
  • Euro 98 krijgt de code E5.
  •  

Waarom is ethanol een probleem voor uw classic mini?

 

Door het ontbreken van lood ontbreekt in biobrandstoffen worden de kleppen niet goed gesmeerd.

Het gevolg is dat klassieke voertuigen het vermogen missen om efficiënt op milieuvriendelijke brandstofformules te rijden.

Ethanol zorgt daarbij voor extra problemen:

Ethanol breekt snel af, waardoor de brandstof octaan verliest, dit kan leiden tot kloppen, pingelen en een slecht startende motor.

Verder tast ethanol rubber aan, met alle risico’s voor pakkingen, slangen en afdichtingen en zorgt ethanol voor corrosie in de veelal stalen tanks van oldtimers.

Het vervuilt de tank en het brandstofsysteem met gomresten, wat leidt tot verstopte filters, injectoren en carburateurs.

Deze additieven bestrijden niet alleen de schadelijke effecten van ethanol, ze verhogen ook het octaangetal.

Om de negatieve effecten van ethanol tegen te gaan bieden wij een oplossingen aan:

Millers Oil VSPe Power Plus : Beschermt tegen ethanol corrosie, het inslaan van de klepzetels, voorkomt voorontsteking (pingelen), verhoogt het octaangetal, reinigt het brandstofsysteem en de injectoren

Xeramic multi benzine reiniger: Vuil, gom en vernis afzettingen worden grondig verwijderd.

Xeramic Brandstof Stabilisator en Conservering : Dit additief voorkomt het verkleuren en oxidatie van de brandstof, voorkomt roest en houdt het gehele brandstofsysteem schoon, resulterend in het gemakkelijker starten na de winterstalling en/of lang stilstaan.

Wynn’s Loodvervanger: Beschermt niet geharde klepzittingen tegen voortijdige slijtage als men loodvrije benzine gebruikt, verhindert de afbraak van de brandstof en verhindert de vorming van afzettingen in de tank en filter.

×

TOP